Izolare fonica

Ferestrele sunt in general cel mai slab element din pereti din punct de vedere al izolarii acustice. Aceasta se explica prin slabele proprietati acustice ale sticlei si prin punctele de fixare.

Se poate, totusi, trage concluzia ca izolarea acustica depinde mai putin de proiectarea profilului decat de tipul ferestrei, proiectarea articulatiilor, metoda de fabricare a ferestrei, etc.

Pe deasupra, frecventele joase sunt mai greu de atenuat decat frecventele inalte.

In legatura cu izolarea acustica a ferestrelor, ne referim la standardul international ISO 140. Saint Gobain’s Industrial Development Centre a masurat indicele ponderat de reducere al sunetului pentru mai multe tipuri de ferestre In conformitate cu standardul ISO 140. S-au gasit valori de la 35dB la 44dB.

Certificarea ISO – ISO9001 o continua provocare

Un riguros control al calitatii a condus la omologarea produselor noastre de catre un mare numar de de institutii de control si de asemenea — si in special — la obtinerea prestigioasei certificari ISO 9001.

ISO 9001 este un set de cerinte si standarde internationale de management al calitatii pe care un producator trebuie sa le indeplineasca si care impune optimizarea tuturor fazelor procesului de productie. Pentru Deceuninck, aceasta certificare acopera proiectarea, dezvoltarea, productia, vanzarea si distributia profilelor PVC-U de inalta calitate.

Toate sistemele integrate dezvoltate pe baza acestor profile pentru productia de usi si ferestre, pe de o parte, si pentru finisajul interior si exterior al constructiilor, pe de alta parte, formeaza o parte din domeniul sau. Emis de o organizatie independenta (the Belgian Construction Certification Association), certificatul de calitate este de asemenea valabil pentru profilele care au suferit una sau mai multe transformari dupa extrudare. Aceste tratamente aditionale mai includ tiparirea si/sau aplicarea unui email, aplicarea unui strat decorativ sau un alt invelis.